Make your own free website on Tripod.com
Home Komentari Mapa
Sezona 2001/02
 
     
     
Evo izvještaja s pojedinih tekmi:
 Novosti
Slike
Sezona 2000/01
Sezona 2001/02
Sezona 2002-03
Sezona 2003-04
Sezona 2004-05
2005-2006

 

Rezultati 2001-02
 


 
 

 2001-02

I. kolo. NK Slavonija Bodovaljci - NK Zadrugar 2:4 (1:2)

II. kolo. NK Zadrugar - NK Gardun (Garčin) 1:0 (0

III. kolo. NK Svjetlost Lužani - NK Zadrugar 3:2 (1:0)

IV. kolo. NK Zadrugar - NK Omadinac Gornja Vrba 1:2 (0:1)

V. kolo. NK Svačić Bagi - NK Zadrugar 3:2 (2:1)

VI. kolo NK Zadrugar -NK MV92 6:1 (3:0)

VII. kolo NK Slavonac Nova Kapela - NK Zadrugar Oprisavci 4:2 (3:2)

VIII. kolo NK Zadrugar Oprisavci - NK Slavonac Stari Perkovci 3:0 (1:0)

IX. kolo NK Posavac Davor -NK Zadrugar 0:2 (0:0)

X. kolo NK Željezničar Slavonski Brod - NK Zadrugar 4:0 (1:0)

XI. kolo NK Zadrugar - NK Omladinac Ciglenik 3:0 (1:0)

XII. kolo NK Tomislav Donji Andrijevci - NK Zadrugar 0:0 (0:0)

XIII. kolo NK Zadrugar - NK Mladost Bicko Selo 2:0 (1:0)

XIV kolo. NK Batrina - NK Zadrugar 1:2 (1:1)

XV. kolo NK Zadrugar - NK Podvinje 2:1 (1:0)

I. ŽNL PROLJEĆE

16. kolo NK Zadrugar - NK Slavonija Bodovaljci 2:1 (1:0)

17. kolo NK Gardun Garčin - NK Zadrugar 2:2 (1:0)

 18. kolo. NK Zadrugar - NK Svjetlost Lužani 4:1 (2:0)

19. kolo NK Omladinac - NK Zadrugar 0:1 (0:0)

20. kolo. NK Zadrugar - NK Svačić Bagi (Stari Slatinik) 3:1 (3:0)

21. kolo. NK MV92 - NK Zadrugar 0:4 (0:0)

22. kolo NKZadrugar - NK Slavonija (Nova Kapela) 5:3 (4:2) 

23 kolo. NK Slavonac Stari Perkovci - NK Zadrugar 1:3 (1:2)

24. kolo NK Zadrugar - NK Posavac Davor 3:1 (1:1)

25. kolo. NK Zadrugar - NK Željezničar Slavonski Brod 0:2 (0:1)

26. kolo. NK Ciglenik - NK Zadrugar 2:0 (1:0)

27. kolo NK Zadrugar - NK Tomislav Donji Andrijevci 0:1 (0:0)

28. kolo NK Mladost Bicko Selo - NK Zadrugar 1:1 (0:0)

29. kolo NK Zadrugar - NK Batrina 4:1 (2:1) 

30. kolo NK Podvinje - NK Zadrugar 0:0 (0:0)

Evo i pojedinih izvještaja s tekmi:

 I. kolo. NK  Slavonija Bodovaljci - NK Zadrugar 2:4 (1:2)

17.08.2001. Bodovaljci

1.Stanić Z.

2.Jaredić F. (Novoselović S.) (Markulić M)

3. Perger  T.

4.Alasić F.

5.Rečić D.

6.Mesić Z.

7.Ilijašić I.

8.Bošnjaković D.

9.Mišanec P. (Bošnjaković M.)

10.Vladić M.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

1:0

1:1 Ilijašić Ivica

1:2 Bošnjaković Dalibor

1:3 Ilijašić Toma

1:4 Vladić Mato

2:4

 

Nakon niza uspješnih pripremnih utakmica došao je na red i taj dan. Prva prvenstvena utakmica u I. ŽNL. Budući da je Mijo Vladić održao obećenje i kupio autobus postali smo prava atrakcija gdje god se pojavimo. Autobus je premali da povaze i sve zainteresirane navijače pa je unajmljen još jedan autobus specijalno za navijače. U 14:45 oba busa bila su puna i krenulo se u Bodovaljce. Samo najzagriženiji domaći fanovi (Zoki, Marin) su vjerovali da se kući vraćamo sa tri boda.Svi mi ostali priželjkujemo bod.  Nakom što smo pristigli u Bodovaljce domaćini su u nevjerici promatrali dva autobusa koja pristižu u njihovo malo mjesto. Kažu da takvo što ne pamte u deset posljednijh godina. A sada o utakmici.

Utakmica je počela nervozno i napeto. U drugoj minuti trener vadi iz igre Jaredića i Mišanca jer utakmicu moraju početi trojica igrača ispod 22 godine.    U prvih deset minuta se na snalazimo u igri sa samo jednim špicem (Ilijašić T.). Vezna linija nikako da poveže redove ali ipak dolazimo prvi u prilike koje promašuju Perger i Vladić. I onda hladan tuš za naše vatrene navijače. Odlična akcija domaćih i to je 1:0. ali ubrzo se vraćamo u igru prekrasnim pogotkom Ilijašić Ive sa oko 25 metara. Nedugo zatim i Dalac kopira Ivu i sa 17 metara šalje neobranjivi projektil u donji lijevi golmanov kut i to je 1:2. Naša publika je u transu tribine se tresu kao da je zemljtores. A tada na scenu stupa sudac i bez ikakvog razloga pokazuje na bijelu točku za domaćine ali Stanić Zvone maesteralno brani i na poluvrijeme se odlazi sa 1:2 za nas. U drugom poluvremenu domaćin odmah napada i iz petnih žila se trudi da izjednači rezultat ali zahvaljujući fenomenalnom Staniću rezultat ostaje 1:2. Kada je domaćin pao sa snagom preuzimamo konce u svoje ruke odnosno noge i nakon jednog bijega Tome Ilijašić domaćoj obrani golman ga ruši i sucu ne preostaje ništa drugo nego da pokaže na bijelu točku.Isti igrač je i siguran izvođač i to je 1:3.  Nedugo zatim i Vladić Mato se upisuje u listu strijelaca na nesebično dodavanje Bošnjaković Mate i tako  privodimo utakmicu u mirnije vode. Naša publika je u transu navijanje ne prestaje i kad lopta nije u igri. Do kraja utakmice domaćin je samo postigao još jedan pogodak u sudačkoj nadoknadi. Na povratku kući u cijelom autobusu pjesma i veselje. Svaka čast dečki.

 

II. kolo.  NK Zadrugar - NK Gardun (Garčin)  1:0 (0:0)

26.08.2001. Oprisavci

1.Stanić Z.

2.Njivojda M. (Novoselović S.) 

3. Perger  T.

4.Markulić M. (Babić I.)

5.Rečić D.

6.Mesić Z.

7.Ilijašić I.

8.Bošnjaković D.

9.Bošnjaković M. (Đurković T.)

10.Vladić M.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

1:0 Vladić Mato

 

DERBI!!!

Prva utakmica kod kuće u novom prvenstvu dovela nam je za protivnika neugodnu ekipu Garčina koji su isto prvo kolo osvojili tri boda. Na igralištu Zvrtak okupilo se oko 300 ljudi što je rekord u posljednjih nekoliko godina. Utakmicu počinjemo u sastavu koji je mirisao na rezerviranu igru Zadrugara jer smo ponovo igrali sa 1 pravim špic igračem Tošom Ilijašić kojemu se pridodavao Mata Vladić. Utakmica je tekla u grču bez pravih šansi na obje strane. Imali smo nekoliko udaraca na gol Garčina ali to je sve šala za njihovog golmana.

U drugom poluvremenu krećemo nešto ofenzivnije ali na drugoj strani Garčin fula stopostotnu šansu i to je velika sreća zaa nas. Nikako da povežemo redove i stvorimo prave šanse. I onda Komarac vuče pravi potez. Iz igre izvodi Đurkovića Stipu i na njegovo mjesto uvodi brata Tomu Đurkovića na desnog bočnog. To se pokazalo kao pravi potez jer je isti igrač u sudačkoj nadoknadi ispremiješao obranu gostiju i nesebično servirao loptu  za Vladić Matu koji iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu i to je 1:0 za nas.

Neopisivo slavlje u gledalištu jer je pogodak postignut u posljednjim trenutcima utakmice. Neka,  tako je slađe... 

III. kolo. NK Svjetlost Lužani - NK Zadrugar  3:2 (1:0)

02.09.2001. Lužani

1.Stanić Z.

2.Mišanec P. (Novoselović S.) (Đurković T.)

3. Đurković S.

4.Markulić M. (Babić I.)

5.Rečić D.

6.Mesić Z.

7.Ilijašić I.

8.Bošnjaković D.

9.Bošnjaković M. (Vladić M.)

10.Perger T.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

1:0 

2:0

2:1 Perger Tomislav

3:1

3:2  Ilijašić Toma

 

Nakon dva kola na drugom smo mjestu iza Željezničara koji ima bolju gol razliku. Tko bi se tome nadao. Ali pred Zadrugarom je teško gostovanje na vjerovatno najboljem stadionu u I. ŽNL.

Trener Komarac ponovo izvodi čudan sastav sa Matom Vladić na klupi. Zbog čega je naš najbolji igrač na klupi to samo njih dvojica znaju. Zoki je u Škotskoj pa se valjda trener ne mora bojati najžešćeg kritičara ali i najvećeg fana Zadrugara. Ali ipak je Hrvatska na prvom mjestu a Škotska i nije tako daleko od Oprisavaca.

Već nakon prvih par minuta vidjelo se da smo fizički spremnija ekipa i da ćemo diktirati tempo. Ali to je bio mač sa dvije oštrice. Prividnu terensku inicijativu nikako ne uspijevamo okruniti pogotkom a izgledna šanse fulaju Perger i Toša. I kako to obično biva, filigranski odigana kontra domaćina i neobanjiv šut njihovog napadača i to je 1:0 za Lužane. Ni nakon gola ne igramo bolje tj. nikako da stvorimo mrtvu šansu. Sa ovim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

Na poluvremenu je Matu Bošnjaković zamijenio Vladić Mato. Međutim u drugom poluvremenu ista slika. Mi promašujemo prilike a domaćin strpljivo čeka i nakon ponovo dobro izvedene kotre dolaze u vodstvo od 2:0. Ali ubrzo zatim Perger smanjuje rezultat na 2:1 i ponovo počinjemo sa ganjanjem rezultata. Ali sve je to uzalud jer Lužani ponovo postižu pogodatki to je 3:1. Na našu nesreću Đurković Tomo dobiva crveni karton i to je veliki hendikep. Toša Ilijašić je do kraja utkmice uspio samo smanjiti rezultat na 3:2 i to je prvi poraz.

Ne mogu a da ne spomenem našu publiku koja je ponovo došla sa autobusom u Lužane i tijekom cijele utakmice Zadrugar je imao domaći ugođaj, ali ni to nije pomoglo.

 IV. kolo.  NK Zadrugar - NK Omadinac Gornja Vrba  1:2 (0:1)

09.09.2001. Oprisavci

1.Stanić Z.

2.Mišanec P. (Novoselović S.) 

3. Perger T. 

4.Markulić M. (Mesić Z.)

5.Rečić D.

6.Babić I.

7.Ilijašić I.

8.Bošnjaković D.

9.Bošnjaković M. (Đurković T.)

10.Vladić M.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

0:1

1:1 Vladić M.

1:2 

 

Nažalost došao je i taj dan.Prvi poraz na domaćem terenu u prvenstvenim utakmicama otkako je trener Bošnjaković Antun Komarac. Loše vrijeme i neprekidna kiša pokvarila je  nogometnu nedjelju i novi derbi na stadionu Zvrtak. Ali ni kiša nije omela najžešće naviječe Zadrugara i Omladinca da dođu na utakmicu. Vrba ima štrašnu ekiou po imenima daleko najjaču u ovoj ligi, jaču i od lidera Želje. Tu su tri bivša prvoligaška igrača: Majstorić, Brkić i Borevković koji su donedavno igrali na Poljudu i Maksimiru a sada nogometni kruh zarađuju u Vrbi. tu su još iskusni Gačić i Mašić koji su također nedavno igrali u vodećim klubovima u županiji.

Znajući snagu gosta trener Komarac je postavio obrambenu varijantu sa samo jednim špicem Tomom Ilijašić kojemu se trebao pridodavati Vladić. Ta se taktika nije svidjela domaćoj publici koja je očekivala napadačku igru.Da se nisu došli braniti gosti najavljuju u drugoj minuti sa pogođenom vratnicom. Zadrugar uzvraća sa šansom Ive Ilijašića i to je sve od nas u prvom poluvremenu. Nakon jednog kornera Stanić je loše intevenirao i to koristi stari lisac Majstorić i to je 0:1. To je i rezultat sa koji se odlazi na odmor. U drugom poluvremenu napali smo od prve minute i ubrzo izjednačujemo rezultat pogotkom Mate Vladić. No dalje od toga nismo mogli. Nakon jednog skraćenog kornera Brkić pronalazi Majstorića koji pogađa za 1:2.

Trener ne poseže za izmjenama nego samo rotira ekipu na terenu. Perger odlazi na špicu a Mata Bošnjaković na bočnog a Vladić Mata se vraća u vezu ali bez pravog rezultata. Do kraja utakmice samo je Perger imao jednu izglednu priliku za izjednačenje i to je prvi poraz na domaćem terenu nakon skoro tri godine.

Po završetku utakmice trener je na udaru navijača koji su mu zamjerili kukavičku igru i nemjenjanje nekih igrača koji su po njihovim mišljenju trebali biti zamijenjeni svježim igračima. Vrijeme će pokazati dali je ovo samo prolazna kriza ili je na pomolu ozbiljnija kriza koja bi mogla uzrokovati razdor među igračima i publikom.

Slijedeće kolo je prilka za popravni ispit i dokaz dali je ovo limit ove ekipe i trenera ili je ekipa  Gornje Vrbe stvarno prejaka za nas.

 

V. kolo.      NK Svačić Bagi - NK Zadrugar 3:2 (2:1)

16.09.2001. Stari Slatinik

1.Stanić Z.

2.Mišanec P. (Novoselović S.) (Beraković I.)

3. Đurković S.

4.Njivojda M. (Mesić Z.)

5.Rečić D.

6.Babić I.

7.Đurković T.

8.Bošnjaković D.

9.Perger T. (Bošnjaković M.) 

10.Vladić M. (Šebalj Ž.)

11.Ilijašić T.

Strijelci:

0:1Perger T.

1:1

2:1

3:1

2:3 Perger T.

 

Crni niz se nastavlja. Već sami događaji prije utakmice nagovijestili su poraz u Slatiniku. Iva Ilijašić je slomio ruku i neće ga biti 2 mjeseca. I po prvoj ekipi iz Slatinika se naslutilo da Komarac nije sam sastavio ekipu. Mata Bošnjaković je na klupi a u vezi su nam Mata Vladić, Tomo Đurković i Dalac a na bokovima Bingo i Štef. Iz Oprisavaca je unatoč lošem vremenu došlo oko 100-tinjak gledatelja koji su došli vidjeti pobjedu Zadrugara ali ništa  od toga.

Utakmica je počela izvrsno za nas. Mata Vladić je dao izvrsnu loptu Pergeru koji je od početka u špicu i to je 1:0 za nas. Odmah potom Toša Ilijašić je oči u oči sa golamnom ali neobjašnjivo fula i to je šansa za kojom ćemo žaliti. I to je sve od nas. Domaćin preuzima inicijativu i počinje nas razvaljivati sa svih strana. Mali ofarbani čini šou po našoj desnoj strani na kojoj igrta Mata Vladić. Tu je trener trebao reagirati i promijeniti mjesta Vladiću i Đurkoviću Tomi. Bingo je očajan na boku i stalno ga Mesić mora zatvarati. Slatinik se stalno ubacije iza Binga i stvaraju nam dvije mrtve šanse od kojih su jedni realizirali i to je 1:1. Nakon toga uslijedilo je još par promašaja domaćih i onda ponovo ringišpil u našem šesnaestercu i to je 2:1. Rečiću nisu htjeli naplatiti kartu za besplatnu vožnju. Nikako da povežemo redove. Dalac je usamljen u sredini, lopte su mu netočne a Đurković Tomo nije ostvario ni jednu asistenciju u cijeloj utakmici. Babić i Mesić stalno su jedan na jedan sa njihovim špicevima. 

Na poluvremenu neshvatljivo trener ništa ne mijenja kao sve je ok i nedugo zatim mali ofarbani ponovo bježi našoj obrani i to je 3:1. Uslijedilo je deset minuta u kojoj su domaćini promašili tri zicera tj. Stanić je na golu činio čuda. Binga mjenja Beraković Ivica kojemu su to prve minute u prvenstvu. Matu Vladić mijenja Šebalj Željko, zašto i zbog čega to samo zna trener. Ulazi i Mata Bošnjaković umjesto indisponiranog Toše Ilijašića. Počinjemo konačno igrati i prvo Perger pogađa stativu a ubrzo zatim postiže pogodak za 3:2 i počinjemo se vraćati u igru. Do kraja smo imali par poluprilika (Beraković Ivica i Mata Bošnjaković) ali to je premalo za sjajnu ekipu Slatinika.

Naša publika je razočarana i traži uzroke loše igre i loše taktike a odgovor je da je to naš limit. Mi znamo da to nije istina i da se u nedjelju protiv fenjeraša MV92 očekuje petarda u njihovoj mreži. 

VI. kolo      NK Zadrugar -NK MV92  6:1 (3:0)

23.09.2001. Oprisavci

1.Rajković Ivica

2.Novoselović S.) (Beraković I.)

3. Markulić M. (Đurković S.)

4. Mesić Z.

5.Rečić D.

6.Babić I. (Alasić F.)

7.Perger T. 

8.Bošnjaković D.

9.Bošnjaković M.

10.Vladić M. (Đurković T.)

11.Ilijašić T.(Šebalj Ž.)

Strijelci:

1:0 Ilijašić T.

2:0 Bošnjaković M.

3:0 Vladić M.

3:1

4:1Đurković T.

5:1Perger T.

6:1Perger T.

 

Razvaljivanje.

Nema drugog izraza od gore navedenoga za blistavu igru i kanonadu u mreži MV92. Publici je već bilo dosta poraza i moralo nam je i krenuti. Trener izvodi više manje isti sastav kao i u Slatiniku samo su na golu Rajković i Bošnjaković Mata od prve minute. Od početka se krenulo agresivno ka golu MV-a ali bez ideje i sa Rečićevim "bunarenjima". Publika je raždražljiva i svaku našu grešku dočekuje na "nož" a posebno loše poteze Novoselovića i Bošnjaković Mate. I onda jedan bijeg Pergera,koji je prošlu nedjelju jedini imao prolaznu ocjenu, te onda nesebično dodavanje za Ilijašića i to je 1:0. Nedugo nakon toga Bošnjaković Mata čepi svim skepticima usta i sa 18 metara šalje precizan projektil u donji lijevi golmanov kut i to je 2:0. A da Bošnjakovićev gol na bude najljepši na utakmici brine se par minuta poslije Vladić koji sa 16 metara šalje loptu u rašlje i to je 3:0. Sada su svi sretni i zadovoljni jer razmažena oprisavačka publika nije navikla na ništa drugo nego na kanonadu u gostujućoj mreži.

U drugom dijelu više- manje ista slika. Malo opuštanje obrane koriste gosti i to je 3:1 ali i sve od njih na ovoj utakmici. Komarac uvodi svježu krv i to je pun pogodak. Đurković Tomo postiže prelijep gol sa 17 metara za 4:1 a da je bio malo prisebniji mogao je i postići hat-trick. Zadnjih 15 minuta je u znaku Tomislava Pergera koji sa dva prekrasna gola zaključuje kanonadu i promovira ga u najboljeg strijelca Zadrugara sa ukupno 5 postignutih golova.

Najbolja predstava Zadrugara u ovom prvenstvu i nadamo se uvod u pobjednički niz. Protiv Kapele trebat  će puno više spretnosti i sreće da se izvuče pozitivan rezultat.

 VII. kolo  NK Slavonac Nova Kapela - NK Zadrugar Oprisavci 4:2 (3:2)

30.09.2001.

1.Stanić Zvonimir

2.Novoselović S.) 

3. Markulić M. (Đurković S.)

4. Mesić Z.

5.Rečić D.

6.Babić I. (Alasić F.)

7.Perger T. 

8.Bošnjaković D.

9.Đurković T.(Beraković I.)

10.Vladić M. 

11.Ilijašić T.

Strijelci:

1:0 

1:1 Novoselović Stjepan

2:1

3:1

3:2 Bošnjaković Dalibor

4:2

 

Opet poraz.

Znali smo da protiv Kapele neće biti lako ali da će igrači pokazati takvu lošu igru i nezalaganje nismo ni slutili. Unutrašnje trzavice i svađe s trenerom na privatnom planu morale su jednom izbiti na vidjelo. 

Iz aviona se vidi da trener ne drži čvrsto uzde i da su mu pojedini igrači okrenuki leđa.

Super ekipa Kapele predvođena Žućom razbijala je našu obranu kao švicarski sir.

Već u petoj minuti poveli su prekrasnim pogotkom glavom ali ubrzo Bingo istom mjerom uzvraća i to je 1:1. Ali obrana nikako da se uozbilji i jeftino primamo još dva gola ali nas Dalac vraća u igru sa pogotkom iz slobodnjaka kakav se viđa u Ligi prvaka.

Na poluvrijeme odlazimo s nadom da ćemo u nastavku izjednačiti i pobijediti ali to je bila utopija. Babić nikako da izađe nakraj sa Žućom koji ponovo glavom postiže pogodak za 4:2.

I to je bilo sve od nas. Niko nikom vode dodat kako se kaže u narodu.

Kući odlazimo ljuti jer je ponašanje igrača za svaku osudu a trener ne poduzima ništa da se to popravi.Zahtijeva se hitan sastanak uprave i igrača da se rasčiste neke stvari u ekipi.

Na sastanku u utorak donesena je drastična odluka o smjeni trenera. Trener Komarac nije više trener Oprisavaca. Odlazi u povijest legendarni trener koji će ostati zabilježen u povijesti NK Zadrugara kao najtrofejniji trener sa kojim smo osvojili sve što se moglo osvojiti. I niz od 24  domaće pobijede u prvenstvenim utakmicama teško da će iko dostići u slijedećih 10 godina.

Ali tako je to u nogometu. Nakon 5 poraza u 6 utakmica odluka je donesena i tu se nema što dodati. Razumljivo je i razočarenje trenera kad mu je rečeno da više nije trener. Odmah su nas  napustili i Dalac I Mata koji su otišli zajedno sa ocem. Teško ćemo nadoknaditi ovakva dva igrača jer je i Ilijašić Iva ozlijeđen.

Novi trener je Zdravko Logarušić, trener sa Fifinom licencom koji je prije tri dana vodio Marsoniu u prvenstvenom dvoboju sa Varteksom.

 VIII. kolo   NK Zadrugar Oprisavci  - NK Slavonac Stari Perkovci 3:0 (1:0)

07.10.2001.

1.Stanić Zvonimir

2.Novoselović S. 

3.Markulić M. (Đurković S.)

4. Mesić Z.

5.Rečić D.

6.Babić I. (Alasić F.)

7.Perger T. 

8.Jaredić Franjo (Šebalj Željko)

9.Đurković T.

10.Vladić M. (Beraković I.)

11.Ilijašić T.

Strijelci:

1:0 Perger T

2:0 Vladić M.

3:0 Đurković T.

 

Novi trener je Zdravko Logarušić, trener sa Fifinom licencom koji je prije tri dana vodio Marsoniu u prvenstvenom dvoboju sa Varteksom.

Prelijepi sunčani dan izmamio je 150 gledatelja na stadion Zvrak s prvenstvenim  ciljem da se vidi koje će to poteze povući novi trener koji je prošao sve moguće škole i od kojeg se očekuje da uštima ovaj raštimani orkestar nazovi zvijezda. Bit će mu teško štoviše ostao je bez pravih igrača: Rukavine, Dalca, Mate i Ilijašića ali što je tu je.

Na prva dva treninga koliko je mogao održati od srijede pokazao je pojedinim igračima da neznaju gdje treba stajati u igralištu a kamoli da znaju dobro igrati. Odmah je skužio šta je problem i Binga stavio na zadnjeg a Rečića na stopera. Umjesto Dalca igra Đurković Tomo a još jedno mjesto u vezi rezervirano je za Babića. Na bokovima su Jaredić i Đurković. I to se pokazalo kao pravi potez. Cilj je bio ne primiti gol i u tome se uspjelo a u napadu smo ih razbili. Perger ih je načeo u prvome poluvremenu a Vladić Mato i Đurković Tomo su ih dokrajčili u drugom. Ovo je neki drugačiji Zadrugar, igrači trče kao navijeni bore se kao lavovi, dokad će to trajati neznamo ali samo da potraje.

 IX. kolo   NK Posavac Davor -NK Zadrugar  0:2 (0:0)

14.10.2001.

1.Stanić Zvonimir

2.Rečić D.

3.Đurković S.

4.Mesić Z.

5.Novoselović S. 

6.Babić I. (Alasić F.)

7.Perger T. 

8.Jaredić Franjo (Beraković I.)

9.Đurković T.

10.Stipešević I. (Vladić M.) 

11.Ilijašić T.(Šebalj Željko)

Strijelci:

0:1 Đurković T.

0:2 Ilijašić T.

 

 

Na vruće gostovanje u Davor ponovo su krenula dva autobusa. Pošto su Davorci razbili Kapelu i Svačić Bagi, ekipe koje su nam uvalile 7 komada malo tko je očekivao više od boda a pobjedu nitko nije ni sanjao. Ali ponovo do izražaja dolazi borbenost, zalaganje i zatvorenija formacija novog trenera koji je stvrno iskusni lisac iako je mlad trener. Bingo je ponovo na zadnjem a Rečić i Mesić stoperi. Bočni su Jaredić i Zoka a u vezi Babić, Stipešević i Đurković a u špici Perger i Ilijašić Toma. Davor je napao od prve minute ali bez ozbiljnijih prijetnji, tek je u 45. minuti imao prvu šansu iz koje su pogodili stativu. U poluvrmenu ulazi Beraković Ivica umjesto Jaredića i počinjemo bolje igrati. U igru u 60. minuti ulazi nedovoljno oporavljeni Vladić Mata ali i 15 minuta je dovoljno ovom iskusnom liscu da asistira Đurković Tomi koji postiže pogodak za 1:0. Oduševljenje u publici koja je na najudaljenije gostovanje došla u velikom broju.

Trener vuče logične poteze i zatvara igru a domaćin ide na sve i ništa. U stvari na ništa jer su im napadi jalovi a otvorena igra otvara nam prostor za brze kontre. Upravo jednu takvi kontru Ilijašić Toma realizira i to je 2:0. Neviđeno veselje u publici jer su tri boda u džepu.

U subotu je invazija oprisavčana na Livadu i Željin stadion. Vratio se Dalac a i Iva je skinio gips. Bit će sjajnih provala...

 

X. kolo NK Željezničar Slavonski Brod - NK Zadrugar 4:0 (1:0)

20.10.2001.

1.Stanić Zvonimir

2.Rečić D.

3.Đurković S.

4.Bošnjaković Dalibor

5.Novoselović S. 

6.Babić I. 

7.Perger T. 

8.Jaredić Franjo (Beraković I.)(Alasić F.)

9.Đurković T.

10.Stipešević I. (Ilijašić Ivica)

11.Ilijašić T.(Šebalj Željko)

Strijelci:

1:0

2:0

3:0

4:0

 

 

Bit će sjajnih provala...

A ono 4 sjajne provale u našoj mreži i još dva crvena kartona. Gore ne može. Stotinu oprisavčana stvorilo je sjajnu atmosferu na zapadnoj tribini ali ni to nije pomoglo.

Utakmica je već u desetoj minuti odlučena kada je isključen Bingo, navodno zbog pravila zadnji čovjek iako je Brkić bio iskosa 35 metara od gola ali sudac je izvukao crveni karton i tu nema priče. Ali borimo se kao lavovi. I kad smo pomislili da ćemo na poluvrijeme sa 0:0 slobodnjak za Želju. Pomislili smo na trenutak dobro je, ne puca Adžulović ali Brkić namješta loptu na  25 metara i to je 1:0.

Na poluvremenu trener mijenja postavu u 4-4-2 odnosno 1 jer nas ima 10 i uvodi Ilijašić Ivu koji odmah fula jedan zicer i to je sve od nas. Uskoro kiks obrane i to je 2:0 a uskoro i 3:0. Trener Logarušić vadi iz igre Berakovića koji je po njegovom mišljenju isključivi krivac za dva pogotka (trebao je promijeniti cijelu obranu a ne samo njega, trener je kao Ćiro Blažević-uvijek nađe glavnog krivca za poraz, sjetite se Pakasina nakon poraza od Steaue.) i uvodi Alasića ali se situacija ne popravlja. Nikako se ne snalazimo u formaciji bez zadnjeg i da nije bilo Stanića koji do tada nije obranio ništa bilo bi i više od 4:0. Loša igra bez ideje i krvi ponovo su odlika ove ekipe sa obranom bez glave i repa, bezidejnim srednjim redom i dva špica koja više pričaju sa sucima negoli sa svojim igračima. Kad tome pridodamo katastrofalno suđenje domaćinsko naravno, ne možemo se oteti dojmu da smo i dobro prošli.

Jedino svaka čast publici koja je i ovaj put dokazala da svakome gdje god dođemo, ako ne napunimo mrežu napunimo blagajnu.

A mi se vraćamo u našu realnost, Ciglenik, Andrijevce, Bicko Selo to jest 9 sigurnih bodova u naredna tri kola. Živi bili pa vidjeli...

 

 XI. kolo NK Zadrugar - NK Omladinac Ciglenik 3:0 (1:0)

28.10.2001. Oprisavci

1.Stanić Zvonimir

2.Jaredić F.

3.Đurković S.(Alasić F.)

4.Mesić Z.

5.Rečić D.

6.Babić I. 

7.Perger T. 

8.Bošnjaković Dalibor

9.Đurković T.

10.Stipešević I. (Vladić M.)

11.Ilijašić Ivica (Šebalj Željko)

Strijelci:

1:0 Perger T.

2:0 Ilijašić I.

3:0 Vladić M.

 

 

 

Ponovo smo u sedlu...

Nakon deprimirajućeg poraza od Želje na redu je bio težak meč sa Ciglenikom. Prije utakmice svi smo već ukalkulirali tri boda a takve je utakmice najteže igrati. Trener je postavio napadačku ekipu sa Ivom Ilijašić i Pergerom u špicu a u vezi su Stipešević, Bošnjaković i Đurković Tomo a na bočnim Jaredić i Đurković Stipa, stoperi Mesić i Babić, Rečić na zadnjem i na golu Stanić. Nedostaju Bingo i Ilijašić Toma koji odrađuju kartone. Utakmica počinje nervozno i rastrgano. Nikako ne uspijevamo probiti bunker gostiju koji su se došli braniti. U obrani puno griješimo i pravo je čudo što nismo dobili gol u prvih 15 minuta. A onda prava majstorija Pergera koji Ilijašićevu ubačenu loptu iza obrane gostiju volejem smješta u Ciglenikovu mrežu. 1:0 za nas i odmah se lakše diše. S ovim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku ista slika. Mučimo se i dalje. Trener Logarušić mijenja Stipeševića sa Matom Vladić (što je i čekao toliko) i to je pun pogodak. Mata odmah povezuje naše redove, Dalac dolazi do zraka i odmah se igra bolje. Jedan opasan napad gostiju Dalac presijeca i pronalazi Ilijašića koji kao brzi vlak bježi obrani gostiju i to je 2:0. Igra gostiju se raspada i do izražaja dolazi bolja fizička sprema naših igrača. Dalaca i Đurkovića je nemoguće uhvatiti. Igra se tečnije i stvaraju se prilike kao po tekućoj vrpci. Jednu takvu Mata Vladić posprema u mrežu i to je 3:0. Naoko lagana pobjeda protiv protivnika koji će morati žrtvovati mnogo janjića, telića i prasaca da bi ostao u ligi. Navodno se i zna rezultat u slijedećem kolu protiv Želje (3:1) ali svako svoje zna.

Mi znamo da samo radom i treningom možemo izboriti bolje mjesto na tablici. Na redu su Andrijevci, koji su u ovome kolu poraženi od Davora 6:0. Ali bit će gusto...

 

 

XII. kolo NK Tomislav Donji Andrijevci - NK Zadrugar  0:0 (0:0)

04.11.2001. Donji Andrijevci

1.Stanić Zvonimir

2.Puškarčuk (Alasić F.)

3.Đurković S.

4.Mesić Z.

5.Rečić D.

6.Babić I. 

7.Ilijašić Ivica (Beraković I.)

8.Bošnjaković Dalibor(Šebalj Željko)

9.Perger T. 

10.Stipešević I. (Vladić M.)

11.Ilijašić T. 

Strijelci:

 

 

 

Teorija velikih brojeva ukazivala je na to da bismo u 12 kola mogli odigrati i jednu neriješenu utakmicu. To je bila upravo ova, iako ne bismo imali ništa protiv da je prvi remi pričekao utakmicu protiv Batrine.

Prije utakmice čuli smo svakakve najave, da je sudac potkupljen i te priče, ali Jovin je odsudio utakmicu za pet. Krećemo u standardnoj postavi sa Stipeševićem umjesto požutjelog Đurković Tome i Puškarčuk umjesto otjeranog Jaredića   (sukob s trenerom). Utakmica je počela u znaku Zadrugara i mogla je biti riješena u prvih 15 minuta ali su Perger i posebno Toša Ilijašić fulali par zicera i to se moralo osvetiti. Ekipa Tomislava je nekakva mješavina veterna i limača ali i oni su pretvrd orah za neprepoznatljivu ekipu Zadrugara.

U drugome dijelu Stipeševića mijenja Vladić Mata (što se i čekalo toliko)  i odmah igramo bolje. Ali ponovo u prvih 15 minuta fulamo zicere i igra nam se raspada. Trener mijenja Dalaca i uvodi Šebalja (???) i to je sve od nas u ovoj utakmici. Više se nije znalo tko igra u špicu a tko u vezi tako da smo u posljednjih pet minuta mogli i izgubiti. Na kraju pravednih 0:0 iako se nemožemo oteti dojmu da ovakvu priliku za tri boda u gostima  nećemo imati do kraja prvenstva.

Na redu je veliki lokalni derbi sa Bickim Selom. Vraćaju se Novoselović i Đurković Tomo i to bi trebali biti igrači koji će donijeti prevagu protiv neugodih biđana.

 

XIII. kolo NK Zadrugar - NK Mladost Bicko Selo 2:0 (1:0)

11.11.2001. Oprisavci

1.Rajković Ivica

2.Puškarčuk (Alasić F.)

3.Đurković S.

4.Mesić Z.(Stipešević I.)

5.Novoselović S.

6.Babić I. 

7.Ilijašić Ivica (Vladić M.)

8.Bošnjaković Dalibor

9.Perger T. 

10.Đurković T.

11.Ilijašić T. (Šebalj Željko)

Strijelci:

 1:0 Perger T.

 2:0 Ilijašić T.

 

 

Lokalni derbi sa susjednim Bickim Selom pobudio je veliko zanimanje publike koja se okupila u velikom broju u iščekivanju prave utakmice. Ozlijeđenog Stanića zamijenio je Jazo a Rečića (ženi se čovjek) Novoselović. U vezi je umjesto Stipeševića Đurković Tomo. Ostalo je standardno: Mesić i Babić na stoperu, Dalac i Iva Ilijašić u vezi i u napadu Perger i Toša Ilijašić. Biđani pojačani sa Jurićem iz Perkovaca te 6 bebrinaca nisu bili dostojan protivnik razigranoj ekipi Zadrugara.

Od početka vršimo pritisak i fulamo šanse.(posebno Toša Ilijašić). I onda bijeg Pergera i to je 1:0. To je i rezultat sa kojim se otišlo na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu ista slika. Na terenu postoji samo jedna ekipa: NK Zadrugar.Redaju se prilike jedna za drugom i konačno Toša jedan odbijanac smješta iza leđa golmana biđana i to je 2:0. Do kraja se moglo i napuniti do vrha mrežu biđana ali dosta je i 2:0. I drugi lokalni derbi (Garčin, Bicko Selo) pripada nama. Lov za, sad već trećeplasiranim, Garčinom se nastavlja...

 XIV kolo. NK Batrina - NK Zadrugar 1:2 (1:1)

18.11.2001. Batrina

1.Rajković Ivica

2.Babić I.

3.Đurković S.

4.Mesić Z.(Alasić F.)

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Markulić M.(Ilijašić Ivica) (Vladić M.)

8.Bošnjaković Dalibor( Đurić)

9.Perger T. 

10.Đurković T.

11.Ilijašić T. (Stipešević I.)

Strijelci:

 0:1 Đurković T.

 1:1

 1:2 Đurković T.

 

 

Ponovo pobjeda u gostima. Sjajna predstava momaka pod vodstvom Zdravka Logarušića. Batrinska ekipa navodno nije izgubila ovdje već dvije godine. S kim su to oni igrali te dvije godine da mi je znati. Kaznena ekspedicija je stigla i pomela sve pred sobom. Da na vratima Batrine nije stajao fenomenalni Duca poraz bi bio i veći.

No krenimo redom. Pošto se vratio Rečić trener je izveo postavu sa Bingom na zadnjem, stoperi Rečić i Mesić, Babić je prebačen na desni bok a Đurković Stipa na lijevi. U vezi je standardno: Đurković T.,Ilijašić I. i Bošnjaković a u napadu Perger i Ilijašić T. Naoko male promjene u zadnjem redu izazvale su pomutnju u našim redovima u prvih desetak minuta. Nikako da se povežemo i ozbiljnije zaprijetimo Batrini. I onda konačno Perger bježi obrani Batrine ali se pred golmanom spetljao i prilika odlazi u nepovrat. I onda pogodak. Đurković Tomo je uzeo loptu na 30 metara od gola, sjurio se okomito na gol i postigao pogodak za 0:1. Ali čim su domaćini krenuli sa centra dosuđen je slobodnjak za Batrinu na oko 25 m. Loptu namješta Banana i šalje je neobranjivo u rašlje. Pogodak koji se ne viđa ni u ligi prvaka. 1:1. Nakon toga Perger ponovo bježi obrani domaćih obilazi i istrčalog golmana i onda neobjašnjivo fula loptu i još jedna prilika je propuštena. 1:1 poluvrijeme.

U nastavku umjesto Dalca ulazi prvi puta u igru Đurić. Dečko je iz Bebrine i jak je kao bik. Ali vidi se da se ne snalazi najbolje u napadačkom dijelu igre i to se osjeti u našoj igri. Kada je zamijenjen i Ilijašić Iva činilo se da nam se loše piše. Ali valjda trener zna što radi. Nakon ulaska Mate Vladić igra se bolje i ubrzo zatim Đurković Tomo sa ruba 16-erca šalje neobranjivo loptu u rašlje i to je 2:1. Delirij u publici koja je ponovo u velikom broju došla bodriti zelene. Kada je Batrini zbog namjernog udaranja Đurkovića isključen igrač bilo je jasno da se iz Batrine vraćamo sa punim plijenom.

Do kraja utakmice Perger se dva puta našao oči u oči sa domaćim vratarom ali mu je fenomenalni vratar oba puta skinuo čiste zicere i spasio Batrinu od katastrofe. (Ali da je bio Mata Bošnjaković ne bi se on izvukao sa samo dva gola).

Tri boda su u džepu i sada nam predstoji težak meč sa Podvinjem da zaokružimo ovu izvrsnu jesen.

 XV. kolo NK Zadrugar - NK Podvinje 2:1 (1:0)

Oprisacvci 25.11.2001.

1.Rajković Ivica

2.Babić I.

3.Puškarčuk( Đurić)

4.Mesić Z.

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Ilijašić Ivica (Vladić M.)

8.Bošnjaković Dalibor

9.Perger T. 

10.Đurković T.

11.Ilijašić T. (Stipešević I.)

Strijelci:

 1:0 Perger T.

 1:1

 2:1 Babić I.

 

 

I za kraj šta bi drugo nego pobjeda.

Iako smo se pribojavali ove utakmice, rezultat nije pravi odraz događanja na terenu. Podvinjci su bili stjerani u mišju rupu i pravo je čudo što su Oprisavce napustili samo sa dva pogotka u mreži. Ekipa je standardna, samo je požutjelog Đurković Stipu zamijenio Puškarčuk. Od početka se vidjelo tko je gazda na terenu. Napadamo ali bez pravih prilika. A onda Rečić neočekivano odapinje sa 30-tak metara pravu bombu, golman kratko odbija a na pravom mjestu je Perger i to je 1:0. To je 9 pogodak Pergera u sezoni čime osvaja titulu najboljeg strijelca NK Zadrugara u jesenskom dijelu prvenstva . Svaka čast. Do kraja poluvremena mogli smo i povećati vodstvo ali su gosti imali puno sreće.

U nastavku ista slika. Napadamo i promašujemo priliku za prilikom. I onda kako to obično biva  strahovit udarac prema našim vratima i Jazo je nemoćan. 1:1. Tu nas igra polako raspada. Trener  pokušava rotacijama u ekipi i izmjenama zadržati ritam ali ne uspijeva u tome. Podvinje se razigralo i u nekoliko navrata ozbiljno priprijetilo. I onda Babić uzima stvar u svoje noge, odapinje iskosa sa 20 metara, lopta vara golmana i spretno-sretno ulazi u mrežu. 2:1 i provala oduševljenja u publici koja je po velikoj hladnoći došla bodriti zelene. Do kraja smo zadržali rezultat i ostvarili još jednu pobjedu. 28 bodova velika je stvar i možemo mirno spavati cijelu zimu.

 

I. ŽNL PROLJEĆE

 

Proljeće stiže a s njime i nogometna groznica kako u Europi tako i u malome pitoreksnom selu pokraj Save, a u NK Zadrugaru nogometna groznica nije ni prestajala.Trener Zdravko Logarušić je ostao na kormilu NK Zadrugara i obećao krv, znoj i suze.

16. kolo NK Zadrugar - NK Slavonija Bodovaljci 2:1 (1:0)

Oprisavci 24.02.2002.

1.Stanić Z.

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Mesić Z.)

4.Alasić F. 

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Ilijašić I. (Vladić M.)

8.Bošnjaković D.(Stipešević I.)

9.Perger  T.

10.Babić I.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

1:0 Đurković S.

1:1

2:1 Perger T.

 

 Počelo je počelo. Na prvoj prvensvenoj tekmi u proljetnom dijelu prvenstva okupila se gomila znatiželjnika koji su jedva dočekali početak prvenstva. I dok smo mi snagu nabijali na obližnjem nasipu, ekipa Bodovaljaca je pripreme odradila u Umagu igrajući prvenstvene utakmice sa Sturmom iz Graza i Monzom iz Italije. Ali dečki moji ovo su Oprisavci. I tako je i počelo. Mao šareni sastav nagovijestio je drugačiju igru nego u jesenskom dijelu. Na klupi su Mesić, Vladić Mato i Đurković Tomo , nekada standardni prvotimci. Utakmicu startamo uraganski i Bodovaljce sabijamo u mišju rupu i ubrzo vodimo s 1:0. Zoka i Iva Ilijašić su probili desni bok, Iva šutira a golman odbija loptu skoro do aut linije a Zoka iz teške situacije majstorski šalje loptu u mrežu. 1:0 i erupcija u gladalištu. To je i rezutlat poluvremena. U nastavku Bodovaljci vrše pritisak i dolazi do izjednačenja. Trener Logarušić mijenja i izvodi iz igre Ilijašić  Ivu i Dalca i uvodi Matu Vladića i Đurkovića. I nakon otvorene borbe sa šansama na obje strane, sreća je ipak na našoj strani i jednu neuspjelu ofsajd zamku koristi Perger za konačnih 2:1. To je njegov 10 pogodak u dresu Zadrugara. Svaka čast.

17. kolo NK Gardun Garčin - NK Zadrugar 2:2 (1:0)

Garčin 03.03.2002.

1.Stanić Z.

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Alasić F.) 

4.Mesić Z.

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Ilijašić I. 

8.Bošnjaković D.

9.Perger  T.

10.Stipešević I. (Vladić M.)

11.Đurković T.

Strijelci:

1:0 

1:1 Vladić Mato

1:2

2:2 Ilijašić Iva

 

 DERBI !!!!!

Tog nedjeljnog popodneva u Garčin se slijevala kolona automobila iz pravca Oprisavaca. Prelijep sunčan dan nagovijestio je pravu tekmu. Nadostaju nam požutjeli Babić i Toša Ilijašić, a ovaj posljednnjeg nikad nema na pravom derbiju (sjetimo se samo, propustio je Sikirevce, Bicko Selo...). Njega u špicu mijenja njegov brat Iva a priliku umjesto Babića dobija  Đurković Tomo a tu je i Stipešević. Ali već po formaciji se vidi da neće ići lako. Vezni red igra sam za sebe ( niko nikom vode dodat, što bi se reklo). Zadnja linija je nesigurna i jedan neporezan start Rečića nad Miskrićem je dovoljan da Garčin iz prekrasno izvedenog slobodnjaka dođe u vodstvo. Trener reagira i uvodi Vladića umjesto Stipeševiće ( što je i čekao toliko). To mi je i omiljena uzrečica, ako se primjetili. I odmah se igra bolje. Vršimo pritisak na njihovu zadnju liniju, i u posljednjim minutama, Ilijašić Iva probija stranu i nesebično vraća za Vladića koji zabija za 1:1. Kaos u gledalištu koje podsjeća na stadion Westfalen Borusije Dortmund. Sve je puno grašara. Poluvrijeme.

U nastavku smo za klasu bolji i slažemo napad za napadom.  Perger kao Janica  vrši slalom kroz garčinsku obranu, nabacuje za Ilijašič Ivu a ovaj zakucava loptu pokraj nemoćnog Janjeta i to je 2:1 za nas. Erupcija u gledalištu. A onda pakao. Domaći ne biraju sredstva da izjednače. Pritisak na glavnog suca, velika naklonost pokrajnjih sudaca, prljavi startovi samo su dio repertoara domaćih i kad se činilo da ćemo iz Garčina sa sva tri boda, na scenu stupa linijski sudac koji nije zaslužio ni da mu se spomene ime. Očigledni prekršaj domaćeg igrača nad Pergerom glavni sudac svira u našu korist ali linijski sudac ga uvjerava da je to igranje rukom Pergera koji je pao na loptu nakon prekršaja sleđa. Sramota. I iz tog slobodnjaka pada izjednačujući gol za konačnih 2:2. 

Možemo žaliti za ova tri boda, ali ako u nedjelju pobijedimo Lužane mi smo na konju. Garčin ide u goste Cigleniku i ako izgubi, ovaj bod protiv nas mu neće značiti ništa.

 18. kolo. NK Zadrugar - NK Svjetlost Lužani 4:1 (2:0)

Oprisavci 10.03.2002.

1.Stanić Z.

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Vladić M)

4.Mesić Z.

5.Novoselović S.

6.Babić I.

7.Ilijašić I. 

8.Bošnjaković D.

9.Perger  T.(Beraković I.)

10.Đurković T.(Stipešević I.)

11.Ilijašić T.

Strijelci:

1:0 Babić I.

2:0 Ilijašić Toma

3:0 Perger T.

3:1 

4:1 Ilijašić T.

 

 Konačno pravo izdanje Zadrugara. Doći u Oprisacve s juniorima i veteranima znači čisto samoubojstvo a ekipa Lužana učinila je upravo to. Od početka se vidjelo tko je ovdje gazda. Ekipa je više manje standardna. Stanić na golu, Bingo na zadnjem, Babić i Mesić stoperi, Puka i Zoka na bokovima, sredina Đuković Tomo, Ilijašić Iva i Dalac, a u napadu Perger i Ilijašić Toma. Počinjemo uraganski i već u početku Perger fula zicer. Ali to nas ne smeta da još jače stišćemo obruč oko gostujućeg šesnaesterca. I onda skraćeni korner s desne strane izvodi Ilijašić Iva, najviši u skoku je Babić koji zakucava lopu pokraj nemoćnog vratara Lužana. Ubrzo zatim Dalac daje idealnu loptu za Tošu Ilijašić koji prekida post u davanju golova i to je 2:0. Nakon toga fulamo još par zicera i na odmor se odlazi sa 2:0. U nastavku ista slika. Prilike se redaju jedna za drugom i jednu priliku Perger pretvara u 3:0. Trener mijenja i u igru uvodi Matu Vladića, Stipeševića i Beraković Ivicu. Neuigranost trojke s ostatkom ekipe kažnjavaju gosti i smanjuju na 3:1. Ali to je sve od njih. Ne treba nam dugo da povežemo redove i na terenu postoji samo jedna ekipa: NK Zadrugar. Točku na i stavlja Ilijašić Toma s svojim drugim pogotkom za konačnih 4:1.

Prava predstava Zadrugara pred oko 150 gledatelja i to je sjajan uvod za nedjeljni derbi protiv Donje Vrbe kojima moramo vratiti dug od jesenskog dijela prvenstva i jedini prvenstveni domaći poraz u protekle 3 godine.

19. kolo NK Omladinac - NK Zadrugar 0:1 (0:0)

Gornja Vrba  17.03.2002.

1.Stanić Z.

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Vladić M.)

4.Babić I.

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Ilijašić I. 

8.Bošnjaković D.

9.Perger  T. (Đurić)

10.Đurković T.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

0:1 Ilijašić Toma

 

 

 

 

 DERBI !!!!!

Još jedan derbi u nizu pripada zelenom vlaku iz Oprisavaca koji nezaustavljivo mete sve pred sobom, puše Želji za vratom i sve mu je bliže i bliže...

Prekrasan nedjeljni dan pamtit će blagajnik Gornje Vrbe po rekordnom utršku u blagajni od prodanih ulaznica, ali uz to su mislili i utžiti tri boda ali to će ići malo teže. Ekipa Gornje Vrbe vjerovatno nikad nije bila u lošijem sastavu otkako se natječe u I. ŽNL. i to se odmah vidjelo po ponašanju na ternu. Začudo, domaći su se odlučili na bunker i igru na bod, a mi smo odmah dali do znanja da smo došli po tri boda. Ekipa je gotovo ista od prošle nedjelje i utakmice protiv Lužana samo umjesto Mesića igra Rečić. Odmah se vidjelo tko će imati glavnu riječ na terenu. Svi naši napadi idu preko Đurković Stipe ali ih većina završava oko 16-terca Gornje Vrbe gdje je pravi bunker gostiju. Nikako ne uspijevamo stvoriti pravu priliku a prokleto smo blizu toga. Ni ulaskom u igru Vladića umjesto Puškarčuka ništa se bitnije ne mijenja. Nikako da pronađemo put do pritivničke mreže. Jedninu šansu promašuje Babić i to je mršavih 0:0 i poluvrijeme.

U nastavku ista slika. Stišćemo obruč oko protivničkog 16-terca ali nikako ne uspijevamo postići pogodak a što je još žalosnije nemamo niti pravu šansu. I onda konačno jedan prodor Ilijašić Tome po lijevom krilu, izvrsno se oslobađa Borevkovića i onda topovski udarac u suprotni golmanov kut i to je 1:0 za nas. Neopisivo slavlje u gledalištu koje je ponovo okupano u zeleno.  Konačno je proradio stroj za golove. Ovo mu je treći gol u posljednje dvije utakmice.Sve što je ekipa Gornje Vrbe uspijela napraviti do kraja utakmice je bezuspješno bunarenje lopti u naš kazneni prostor a to je dječja igra za Babića, Binga i Rečića koji su posao u obrani odradili bez greške.

Bravo momci. Malo se ekipa može pohvaliti s osvojena tri boda u Gornjoj Vrbi. Ako k tome dodamo i poraz Želje u Kapeli, ne moram vam spominjati euforiju koje se stvorila u selu. Još 5 bodova...

 20. kolo. NK Zadrugar - NK Svačić Bagi (Stari Slatinik) 3:1 (3:0)

Oprisavci 24.03.2002.

1.Stanić Z.(Rajković I.)

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Alasić F.)

4.Mesić Z.

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Babić I. (Stipešević I.)

8.Bošnjaković D.

9.Perger  T. (Beraković I.)

10.Đurković T.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

1:0 Ilijašić Toma

2:0 Babić I.

3:0 Perger T.

 

Ni prava vijavica, ni hladno vrijeme nisu spriječili 200-tinajk pravih navijača Zadrugara da dođu na nedjeljnu utakmicu i  budu svjedoci vjerovatno najboljeg poluvremena dosad odigranom u Oprisavcima otkako je trener Zdravko Logarušić. Današnji protivnik Svačić Bagi jedini nas je razbio u jesenskom dijelu i to će biti prilika za osvetu. Ekipa je malo izmjenjena, požutjelog Ilijašića mijenja Babić u veznom redu a njegovo mjesto stopera zauzima Mesić. Ostalo je sve isto: Bingo, Mesić, Rečić, Zoka, Puka, Dalac, Đurković, Babić, Perger i Toma Ilijašić. Nacrtano.

Utakmica je počela minutom šutnje za tragično poginulog Marinčić Matu -popularnog Gasera koji nas je uvijek uveseljavao svojim šalama a jedno vrijeme je bio tajnik NK Zadrugara, zatim i  trener juniora te ćem nam svima jako nedostajati. Još u prošlu nedjelju je bio s nama u Vrbi i svojim šalama dovodio u očaj domaću publiku na radost navijača Zadrugara. Počivao u miru...

Od početka krećemo uraganski i nakom 10-tak minuta pravog presinga prvi korner za nas. Uigranu kombinaciju s treninga toliko smo loše odigrali da se trenru digla kosa na glavi. Ubrzo zatim ponovo korner a lopti prilazi Toma Ilijašić i oglušuje  se o trenerovu priču o ponovnoj kombinaciji i loptu puca direktno u gol. Lopta pomognuta vjetrom i lošom intervencijom gostujućeg igrača završava u suprotnim rašljama. Bravo majstore... 1: 0. Nakom toga na terenu postiji samo jedna ekipa a to smo mi. Redamo napad za napadom i jedno ubacivanje lopte u protivnički 16-terac koristi Babić i šalje loptu u mrežu. 2:0. Nakon toga i Pergeru je dosadilo biti samo promatrač ovih golova te se i on upisuje u listu strijelaca prekrasnim pogotkom s ruba 16 - terca. I to je 3:0. Kraj poluvremena.

Fenomenalno. U nastavku ništa vrijedno spomena. Uz jak vjetar teško nam je bilo igrati pa smo znalački čuvali loptu i slučajno primili gol ( u stvari bio je to autogol Rečića kojega je lopta slučajno pogodila u nogu, promijenila smjer  i prevarila Stanića. 3:1 i to je sve od Svačić Bagija kojemu navodno ne igra 9 igrača od jesenas, ali dečki to je vaš problem.

21. kolo. NK MV92 - NK Zadrugar 0:4 (0:0)

Slavonski Brod  31.03.2002.

1.Rajković I. (Risović)

2.Đurković S.

3.Puškarčuk 

4.Alasić F.(Mesić Z.)

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Babić I. (Beraković I.)

8.Stipešević I. (Bošnjaković D.)

9.Ilijašić I.

10.Đurković T.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

0:1 Ilijašić Toma

0:2 Ilijašić Toma

0:3 Rečić Damir

0:4 Ilijašić I.

 

Protiv fenjeraša naše lige  svi su očekivali najmanje 10 golova u mreži domaćina ali mi smo vjerovatno odigrali najlošije poluvrijeme u ovome dijelu prevenstva. Dijelom za to je "zaslužan" i trener Logarušić koji je dao priliku rezervistima ali je ovi nisu iskoristili. Daleko najlošiji dio ekipe je bio vezni red koji su činili Babić, Stipešević i Đurković Tomo koji nisu odigrali ni jednu suvislu akciju prvo poluvrijeme. Kad im se uz to priključe dva  danas loša bočna: Đurković S. i Puškarčuk, neinventivni špicevi braća Ilijašić, ni nije moglo bolje. Obrana nije ni imala posla a i to što je imala kao da se trudila da si zakomplicira život. Kad tome dodamo i neprospavanu noć nakon Uskrsa ni nije moglo bolje. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0. U nastavku druga slika. Ulaze Dalac i Mesić i odmah se igra bolje. A golijadu u mreži domaćina otvara Ilijašić Toma pogotkom iz kornera. To mu je drugi gol iz kornera zaredom. Nakon ovakvog gola sve kombinacije prilikom izvođenja kornera su smiješne. Dečko naredi loptu, zakuca je u suprotne rašlje i to je to. Ubrzo zatim postiže i drugi gol i utakmica je riješena. Do kraja utakmice i Rečić postiže svoj prvi gol u ovome prvenstvu, a točku na "i" stavlja  Ilijašić Iva za konačnih 4:0.

Dobro je što ovaj put nije bilo kladionice, jer bi moj rezultat 9:1 ispao na kraju smiješan. A sada  dolazi Kapela pa da vidimo...

22. kolo NKZadrugar - NK Slavonija (Nova Kapela) 5:3 (4:2)

Oprisavci. 07.04.2002.

1.Stanić Z

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Alasić F.)

4.Mesić Z.

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Babić I. 

8.Perger T.

9.Ilijašić I.

10.Đurković T.(Stipešević I. )

11.Ilijašić T.(Bošnjaković D.)

Strijelci:

1:0 Ilijašić T.

1:1 

2:1 Ilijašić T.

3:1 Ilijašić T.

4:1 Đurković T.

4:2

5:2 Bošnjaković D.

5:3

 

...Pregaziću Kapelu, ličku goru zelenu, poljubiću curu garavu...

Orilo se poslije tekme u svlačionici Zadrugara. Još jedna u nizu pobjeda momaka u zelenom pod sjajnim vodstvom trenera Logarušića. No, krenimo redom.Prekrasno vrijeme izmamilo je na stadion Zvrtak oko 350 navijača koji su došli pogledati sraz druge i treće momčadi na tablici. Trener Logarušić je sve iznenadio ostavivši na klupi dosad standardnog Bošnjakovića, a prednost u veznom redu je dobio Babić. U vezi su još Ilijašić Iva i Đurković Tomo, na bokovima Puškarčuk i Đurković Stipa, u špicu Perger i Illijašić Toma,  u obrani Novoselović, Rečić i Mesić, a na golu Stanić. Utakmicu počinjemo uraganski s neviđenim presingom na zadnju liniju Kapele. U 10 minuti slobodnjak za nas na oko 30 metara iskosa s desne strane. Loptu namješta Toma Ilijašić i svi očekuju ubačaj ali njegov egiozam nema granica i umjesto nabačaja on puca direktno u gol i postiže fenomenalan gol za 1:0. No ubrzo zatim Stanić reagira loše na jedan bezazleni ubačaj gostiju, što ovi koriste i poravnavaju na 1:1. A onda uraganskih 20 minuta Zadrugara u kojima smo samljeli ekipu Kapele. Prvo  jednu ubačenu loptu u 16-terac Toma Ilijašić zakucava u donji lijevi golmanov kut i to desnom nogom.  2:1. Nedugo zatim trojka Rečić, Ilijašić Iva i Đurković Tomo izvode sjajnu akciju koju ovaj posljednji zakucava za 3:1. Sjajno izvedeno. Obrana Kapele je tražila je usporeni snimak ali... Urnebesnih 20 minuta zaključuje Toma Ilijašić koji prvo iznuđuje jedanaesterac, a zatim s laganim podsmjehom na priče, da igrač nad kojim je napravljen penal nikad ne treba pucati, šalje loptu u mrežu za 4:1. Do kraja poluvremena primamo još jedan glupi gol ali mi smo majstori u tome, zar ne. 

U drugom poluvremenu,  u igru ulazi Bošnjaković i  staje na loptu da lagano utakmicu privedemo kraju. Ne igra se ništa posebno, čuvamo rezultat a Kapela nastoji ublažiti poraz. Pri kraju utakmice, braća Đurković odigravaju sjajnu akciju a povratnu loptu Dalac rutinski sprema u mrežu za 5:2. Do kraja tekme uspjeli smo si dati još jedan autogol, ali nema veze. 5:3 i slavlje može početi. Sada smo drugi na tablici i jedini u prvenstvu koji smo osvojili 19 bodova od mogućih 21. Željo više na spava mirno...

 23 kolo. NK Slavonac Stari Perkovci - NK Zadrugar 1:3 (1:2)

Stari Perkovci 14.04.2002.

1.Rajković I.

2.Bošnjaković D.

3.Puškarčuk (Đurić)

4.Mesić Z.(Alasić F.)

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Babić I. 

8.Perger T.

9.Ilijašić I.

10.Đurković T.(Stipešević I. )

11.Ilijašić T.(Vladić M.)

Strijelci:

1:0 

1:1 Ilijašić T.

1:2 Ilijašić T.

1:3 Perger T.

 

Utakmica za izgubiti živce kao stvorena. Lijepo vrijeme, slab protivnik, puno oprisvačke publike u Perkovcima, sve kao stvoreno za jednu rutinski odrađenu tekmu, ali mi smo majstori u kompliciranju stvari. Ekipa je ista kao i protiv Kapele, samo je ozlijeđenog Đurković Stipu zamijenio Bošnjaković koji je izgleda osuđen na krpanje rupa gdje zatreba. Utakmicu počinjemo mrtvom šansom koju fula Ilijašić Toma i kazna slijedi. Jednu ubačenu loptu u naš 16-terac Puškarčuk slabo izbija a to koriste domaćini, i to je 1:0. Ali brzo se vraćamo u igru i Toma Ilijašić ubrzo poravnava na 1:1 a ubrzo zatim koristi zbunjenost domaće obrane i povećava na 1:2. To je 11 njegov gol u proljetnom dijelu prvenstva.

U drugom poluvremenu pravo mučenje. Domaćini ne biraju sredstva da izjednače. Ginu na terenu a dvojicu su iznijeli van, a uz to su dobili i 6 žutih kartona. Mi smo naprotiv izgledali kao Stružani. Izbijali smo loptu dalje od gola samo da nije kod nas. Prava je sreća da domaćin nije izjednačio. A onda u sudačkoj nadoknadi Perger slama otpor gostiju i postavlja konačana rezultat, 1:3. Bitni su bodovi, tko se se sjećati igre nakon 15 dana. Loša vijest je stigla uskoro. Željo je glatko dobio Davor 3:0 pod sumnjivim okolnostima. Pola igrača Davora nije igralo zbog krizme a njihov trener je napusto tekmu u poluvremenu. Sumnjivo , sumnjivo... ali kako se kaže: Ko prvi njegova djevojka...

24. kolo NK Zadrugar - NK Posavac Davor 3:1 (1:1)

Oprisavci. 21.04.2002.

1.Stanić Z

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Đurić)(Ilijašić I.)

4.Mesić Z.(Alasić F.)

5.Novoselović S.

6.Rečić D.

7.Babić I. 

8.Perger T.

9.Bošnjaković D.( Vladić M.)

10.Đurković T.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

0:1 

1:1 Ilijašić T.

2:1 Ilijašić T.

3:1 Ilijašić T.

 

Još jedna sjajna pobjeda Logarušićevih momaka koji su postali stroj koji melje sve pred sobom. A ako protivnik povede, postajemo još ljući. A pošto u ekipi imamo raspoloženog Ilijašić Tomu i ludu publiku protivnik nema šanse. U ekipu se vratio Đurković Stipa koji još nije zaliječio slomljenu ruku, ali pravi je to borac koji razumije našu taktiku: nema ranjenika i poljskih bolnica- idemo samo naprijed. Nedostaje jedino Ilijašić Iva koji se ne osjeća dobro, ali je ipak na klupi za pričuve. Ostalo je sve isto. Protivnik po mjeri. Novaci su kao i mi u ovoj ligi i ovo proljeće je njihovo. Sjajan niz pobjeda doveo ih je u gornji dom ljestvice. A da su prava ekipa pokazali su nam u 5 minuti sjajnom kontrom za vodstvo od 1:0. Hladan tuš za oko 300 navijača. Ali u našim redovima nema panike. Imamo protuotrov. Korner za nas. Kod lopte je Toma Ilijašić koji puca normalno direktno u gol, ali pogađa igrača na prvoj stativi a ona se odbija direktno do njega koji gotovo s istog mjesta  ovaj puta gađa bolje u suprotne rašlje i to je 1:1.  Golmanu nije jasno ali...

U drugom poluvremenu ista slika. Napadamo, ali bez golova. I onda trener vuče pravi potez, u igru uvodi Ilijašić Ivu i Vladić Matu i ubrzo zatim Toma ponovo postiže pogodak za 2:1. Do kraja tekme ništa se nije posebno događalo, a u sudačkoj nadoknadi Toma postiže hat-trick za konačnih 3:1.

A sada dolazi Željo predvođen Adžulovićem, Basarom, sjajnim Štefanovićem i ostalima. Sigurno da su favoriti ali neće im biti lako. Čeka ih zeleni pakao....

25. kolo. NK Zadrugar - NK Željezničar Slavonski Brod 0:2 (0:1)

Oprisavci. 28.04.2002.

1.Stanić Z

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Đurić)

4.Mesić Z.

5.Novoselović S.

6.Babić I. (Beraković T.)

7.Ilijašić I.(Alasić F.)

8.Perger T.

9.Bošnjaković D.( Vladić M.)

10.Đurković T.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

0:1 

0:2

 

 Prekrasan nedjeljni dan izmamio je na stadion Zvrtak oko 500 navijača što je rekord stadiona otkako se ovde igraju utakmice. Pravi sraz dvije prvoplasirane momčadi dat će odgovor tko je bolji u ovome trenutku. Utakmicu počinjemo u najjačem mogućem sastavu: Stanić na golu, zadnji Bingo, bočni Puka i Zoka, stoperi Mesić i Babić, u vezi Đurković, Ilijašić Iva i Bošnjaković, i u špicu Perger i Toma ilijašić. Utakmicu počinjemo uraganski u našem stilu s pritiskom na zadnju liniju Želje. I u 5 minuti šok za oko 500 navijača. Toma Ilijašić je oči u oči s zadnjim čovjekom Želje, zaobilazi ga i kad se očekivao udarac na gol, zadnji ga ruši, jedanaesterac kao suza, ali sudac ostaje nijem. Nevjerica na licima igrača i navijača, ali šta se može. Napadamo i dalje ali nikako ne uspijevamo doći do prave šanse. Željezničar je također rezerviran, vidi se da im je bod dosta. I kad se očekivalo da će se na poluvrijeme s 0:0, jedan bezopasni korner za Željezničar Perger sprovodi u vlastitu mrežu. 0:1 poluvrijeme.

U nastavku ulazi Vladić i odmah se igra bolje. Nižemo priliku za prilikom ali lopta neće u gol. I na kraju kad smo sve karte bacili na napad, sijevnula je jedna kontra i to je 0:2. Snovi o prvom mjestu postaju utopija.

Ali nema veze, situaciju je najbolje ocijenio jedan navijač Želje, čiju sam izjavu čuo u prolazu: "Jesmo pobijedili ali šta vrijedi, mi imamo stadion a oni publiku."

Željezničaru sve najbolje u trećoj ligi a na nama je da u slijedećoj sezoni pokušamo izboriti trećeligaški status.

Ciglenik 01.05.2002.

26. kolo. NK Ciglenik - NK Zadrugar 2:0 (1:0)

1.Stanić Z

2.Đurković S.

3.Puškarčuk 

4.Mesić Z.

5.Novoselović S.

6.Rečić D.(Đurić)

7.Ilijašić I.( Vladić M.)

8.Perger T.

9.Babić I. (Bošnjaković)

10.Đurković T.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

0:1 

0:2

 

 Nakon utakmice sa Željezničarom i nakon čudnih okolnosti u svezi utakmice, utakmicu s Ciglenikm ne treba ni spominjati. Igrači su igrali bezvoljno, i uz naklonost sudaca igrači Ciglenika su iskoristili poklon, i nije im bilo teško da grogiranog protivnika pometu kao županijskog trećeligaša.

Nakom utakmice trener je dobio otkaz. To je drugi smijenjeni trener u prvoj sezoni u I. ŽNL.

Kako smo krenuli doći ćemo na glas kao Hrvatski dragovoljac i njihov ekscentrični predsjednik Stjepan Spajić. Kako je ovaj iz susjednih Divoševaca ,možda nije ni čudno.

Oprisavci 05.05.2002

27. kolo NK Zadrugar - NK Tomislav Donji Andrijevci 0:1 (0:0)

1.Stanić Z

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Rečić D.)

4.Mesić Z.

5.Novoselović S.

6.Bošnjaković

7.Ilijašić I.

8.Perger T.

9.Babić I. ( Vladić M.)

10.Đurković T.

11.Ilijašić T.

Strijelci:

0:1 

 

 

  Nakon što je trener dobio otkaz, užarenu trenersku klupu je prihvatio Vladić Mata uz asistenciju Ambrozić Ilije. Ekipa je standardna. Protivnik zreo za 5 komada. Tako je i počelo. U prvih pet minuta moglo je biti 3: 0 za nas. U promašajima prednjači Đurković Tomo koji ni sa tri metra ne može pogoditi gol. Nakon nekoliko promašaja nervoza se uvukla u redove Zadrugara. Igrači reže jedan na drugoga a Toša Ilijašić je posebno nervozan i bespotrebno dobiva žuti karton i neće ga biti u sastavu u slijedeću nedjelju protiv Biđana. 0:0 poluvrijeme.

U nastavku ulazi Vladić Mata da pokuša uštimati raštimani orkestar. Ali ni on ne uspijeva u tome. Ponovo promašujemo nemoguće šanse i jednu od rijetkih ubačenih lopti u naš 16-terac Stanić početnički ispušta i gosti dolaze u vodstvo od 1:0 koje uspijevaju sačuvati do kraja. U ovoj utakmici pogodili smo 5 stativa i na kraju ni nismo mogli izvući povoljniji rezultat. Ova utakmica potvrđuje činjenicu da ekipa bez trenera nije prava ekipa i da ćemo bez trenera teško dolaziti do pobjeda.

Bicko Selo 12.05.2002

28. kolo NK Mladost Bicko Selo - NK Zadrugar 1:1 (0:0)

1.Stanić Z

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Rečić D.)

4.Alasić F.( Vladić M.)

5.Novoselović S.

6.Mesić Z.

7.Bošnjaković

8.Perger T.

9.Babić I. 

10.Đurković T.

11.Ilijašić I

Strijelci:

0:1 Perger

1:1

 

 

  Derbi. Nakon što se Đurković Stipa oženio a pola igrača  bilo u svatovima, a s druge strane pola igrača Bickog Sela je bilo u drugim svatovima  ni nije se mogla očekivati bolja utakmica. Nakon nebrojenih promašaja protiv Andrijevaca očekivali smo da će se to sve vratiti ali bili smo u krivu. Ponovo smo promašivali  nemoguće a ovaj puta u promašajima je prednjačio  Babić. Prvo poluvrijeme smo mogli završiti 5:1 u našu korist.

U drugom poluvremenu ubzo Perger koristi jednu pravu loptu Dalca i smješta je u mrežu za 0:1. Erupcija oduševljenja u gledalištu koje izgleda kao da se igra  u Oprisavcima a ne u Bickom Selu. Nakon toga domaćini ostaju s desetoricom i put ka pobjedi činio se otvorenim. Ali domaćin pokazuje zube, budi se iz letargije izjednačava na 1:1. Do kraja utakmice mogli smo napuniti mrežu domaćina do vrha ali bez našeg najboljeg strijelca Ilijašića Tome mi smo blijdeda kopija ekipe koja je do prije tri  kola mela sve pred sobom.

4 kola jedan bod. Mršavo, mršavo.

Oprisavci  19.05.2002

29.  kolo NK Zadrugar -  NK Batrina 4:1 (2:1)

1.Rajković I

2.Đurković S.

3.Puškarčuk (Vladić M.)

4.Rečić D. 

5.Novoselović S.

6.Mesić Z.

7.Bošnjaković

8.Ilijašić I.

9.Babić I. 

10.Perger T.

11.Ilijašić I

Strijelci:

1:0 Ilijašić T.

1:1

2:1Perger

3:1 Ilijašić T.

4:1Perger

 

 

  Konačno prava tekma. Sve se poklopilo kako treba. Zeleni stroj je funkcionirao besprijekorno i  4 komada u golu gostujućeg golmana je konačno pravi odraz naše igre. Po dva gola naših napadača Pergera i Toše ilijašić nagoviještaju pravu kanonadu protiv slabašnih Podvinjaca koji su samo 1 mjesto udaljeni od zone ispadanja. 

Toša Ilijašić je sa 21 pogodak u prvenstvu vjerovatno jedan od najboljih napadača u I. ŽNL., a kad tome pridodamo činjenicu da je 16 pogodaka postigao u proljetnom dijelu to samo potrvđuje činjenicu da je ovo njegovo proljeće.

 Podvinje 26.05.2002

30. kolo NK Podvinje - NK Zadrugar 0:0 (0:0)

1.Rajković I

2.Đurković S.(Đurić)

3.Puškarčuk ( Vladić M.)

4.Rečić D. 

5.Novoselović S.

6.Mesić Z.

7.Alasić F.

8.Đurković T.

9.Babić I. 

10.Perger T.

11.Ilijašić I

Strijelci:

 

 

  Kakva kanonada...?

Umjesto kanonade zeleni momci priredili su još jednu u nizu slabašnih utakmica i umjesto da se oproste s golijadom uspjeli su izvući mršavih 0-0 s ekipom koja je gotovo do posljednjeg kola strahovala za opstanak.

Ali mnogobrojni navijači Zadrugara neće im to uzeti za zlo jer igrati bez motiva, kada je sve odlučeno nije lako.

Na kraju sezone zahvaljujemo se momcima u zelenom koji su dali sve od sebe, i gotovo da su pružili 100%  u svakoj utakmici.

Ostvarili su povijesni uspjeh i zauzeli drugo mjesto u svojem prvom nastupu u I ŽNL.

Željo je prvak i odlazi u treću ligu a u slijedećoj sezoni glavni kanditat za prvo mjesto je... pogodite tko?

Vidimo se najesen.

  

 


Back Next
 
Copyright [2004][bera] All rights reserved